Een leven lang voetbal en niemand buitenspel !

Voetbal Vlaanderen wil de komende vier jaar zoveel mogelijk mensen aan het voetballen krijgen en ook aan het voetballen houden. Iedereen, ongeacht geslacht, afkomst, niveau en ambitie, moet de mogelijkheid krijgen om zijn/haar hele leven lang te shotten. Of het nu om veld- of indoorvoetbal gaat. Hoe meer mensen op een bal trappen, des te blijer we zullen zijn.

Dat doen we door:

  • Focus op inclusieve clubs, waar iedereen welkom is, via onze specifieke individuele ondersteuning en doelgroepenwerking.
  • Opzetten en ondersteunen van samenwerkingsprojecten tussen clubs en scholen in de buurt. Gevolg: meer voetbal op school en meer scholieren die de weg naar de regionale clubs vinden.
  • Openen van nog meer deuren voor meisjes en vrouwen in onze voetbalclubs. De cultuur binnen de clubs moet nauwer aansluiten bij de wensen en verwachtingen van onze voetbalsters.
  • Vermijden van uitstroom van spelers en speelsters na hun 18e verjaardag, wanneer ze beginnen werken of verder studeren. De combinatie tussen werk/school en voetbal moet beter kunnen.
  • Inzetten op meer 35- en 55-plussers op onze velden dankzij pilootprojecten en mentorclubs, die hun expertise delen met opstartende clubs in de regio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.