Zoveelste inbraak in voetbalkantine in Opgrimbie: “Moeten bekenden zijn”

Minstens drie inbrekers hebben in de nacht van woensdag 15 september voor 1.000 euro aan snoep en drank gestolen in de voetbalkantine van Koninklijke Grimbie 69 aan de Weg naar Zutendaal. In de kantine is al vaker ingebroken. “Dit is niet meer het werk van onbekenden”, klinkt het.

Zoveelste inbraak in voetbalkantine in Opgrimbie: “Moeten bekenden zijn”
Om toegang te krijgen tot de voetbalkantine moesten de dieven de scharnieren en extra sloten van de kelderdeur openbreken. Daarbij werd gebruikgemaakt van een slijpschijf.

Bestuurslid Willy Salden van Koninklijke voetbalclub Grimbie 69 is er het hart van in. “Voor de zoveelste keer is er weer ingebroken”, treurt hij. “Ik weet niet wat we nog moeten doen in de toekomst om dieven hier buiten te houden. Nu zijn zeker drie onbekenden de kantine binnengedrongen. De vernielingen die ze achtergelaten hebben, zijn niet te overzien. Dit is niet meer het werk van onbekenden, maar van bekenden.”

“De dieven hebben de metalen deur van de kelder opengebroken met een slijpschijf. Die deur is vergrendeld met sloten en zelfs een extra slot, dat onder een metalen kast hangt. Maar de dieven zijn toch binnen geraakt door de metalen kast met zwaar materieel stuk te krijgen. Daarna hebben ze met een slijpschijf de andere sloten van de buitendeur vernield. Eenmaal binnen in de kelder wisten ze waar de elektriciteitskast stond. Door alle elektriciteit uit te schakelen was er geen licht meer. De dieven hebben daarna een binnendeur geforceerd die hun toegang gaf tot de ruimte waar we onze drank bewaren. Alle bakken cola, limonade en bier hebben ze opgeladen. Ook de kast met de wijnflessen is opengebroken. Alle flessen en andere dranken in deze kast zijn gestolen.”

Camera stukgeslagen

“Vervolgens zijn de dieven binnengedrongen in de kantine waar snoep en acht bakken ice tea werden gestolen. Het moeten bekenden zijn, want ze wisten precies waar de camera’s in de kantine hingen. De twee camera’s zijn eerst stukgeslagen en daarna met een stok van de muur geslagen. De enige lamp die buiten nog licht gaf, hebben ze met de stok van de cornervlag stukgeslagen. Zonder een lange stok kom je niet aan deze verstraler.”

De dieven zijn daarna alle dranken in de kantine gaan ophalen met een kruiwagen. Een grote afvalemmer op wielen werd geledigd en ook gebruikt om dranken in te vervoeren. “De dieven zijn deze keer niet langs de straat en door de grote toegangspoort binnen geraakt”, zegt Willy. “Die poort is zo zwaar beveiligd dat je hier onmogelijk nog binnen kunt. De dieven moeten weet hebben gehad van deze extra beveiliging. Om die reden zijn ze door een bos gewandeld dat uitgeeft op boswegen bij de Kikbeek.”

Zoveelste inbraak in voetbalkantine in Opgrimbie: “Moeten bekenden zijn”
“De enige lamp die buiten nog licht gaf, hebben ze met de stok van de cornervlag stukgeslagen”, zegt Willy. 

“Met de kruiwagen en de afvalemmer hebben ze alle dranken over de voetbalvelden en door het bos versleept. Op de voetbalvelden hebben ze ook meerdere drankblikjes verloren. Mogelijk stond hun wagen geparkeerd op een bosweg waar alle dranken vanuit de kruiwagen en de afvalemmer overgeladen werden. Jammer is dat er ook vandalenstreken zijn vastgesteld. De stekker van de diepvries werd uitgetrokken, maar de diepvries werd ook open gezet. Zo zijn alle bevroren producten niet meer bruikbaar.”

Ontelbare inbraken

“Omdat onze club afgelegen ligt van het centrum hebben we al ontelbare keren nachtelijk bezoek gehad. Alle vensters, deuren en hekwerken zijn extra beveiligd, maar het helpt gewoon niet. De dieven weten precies hoe ze binnen kunnen en waar de provianten liggen. Door corona hebben we al een zeer slecht financieel jaar. Er zijn geen toernooien en daardoor valt ook de sponsoring weg. Het is niet leuk de scharnieren en sloten te vervangen die voor de zoveelste keer van de deuren zijn geslagen. En dan is er de vraag: wie heeft het deze keer gedaan?”

De politie Lanaken-Maasmechelen is een onderzoek gestart naar de daders.

Zoveelste inbraak in voetbalkantine in Opgrimbie: “Moeten bekenden zijn”
De dieven namen alle bakken met cola, limonade en bier mee en braken de kast met wijnflessen open. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.