Filosofie trouw blijven

Grimbie 69 speelt volgend seizoen in tweede provinciale. De Maasmechelaars kroonden zich gisteren immers tot kampioen van 3B, na een 3-3 gelijkspel tegen Stokkem VV. 

De ploeg van trainer Marc Maes, die vóór de competitiestart nochtans door geen enkele coach uit de reeks als titelfavoriet werd getipt, zette zo de kers op de taart van een reeks van 23 ongeslagen wedstrijden op rij. “In tweede zullen we onze clubfilosofie niet verloochenen”, reageert voorzitter Rik Lamers.

De voorzitter

Rik Lamers pakte in zijn eerste jaar als voorzitter van Grimbie dus meteen de titel. “Ik denk dat dat niet iedereen gegeven is”, glundert Lamers. “Al moet ik toegeven dat ik weinig in de pap te brokken had bij die beslissing om voorzitter te worden. Ik was al bestuurslid en sponsor en als men je dan aanwijst om een clubmonument als Jan Verheyen op te volgen, dan kan je gewoon niet weigeren. Nu ben ik vooral blij dat we na een moeilijke start (één op twaalf, nvdr) niet wild om ons heen geschopt hebben. De sfeer zat goed, enkel de resultaten vielen door omstandigheden wat tegen. Maar als bestuur hebben we het vertrouwen in onze sportieve cel en de spelersgroep nooit verloren. Daarvoor wordt heel Opgrimbie nu beloond.”

De voorzitter kijkt al verder vooruit. “We weten dat er in tweede provinciale iets op ons afkomt, maar we zullen onze clubfilosofie niet verloochenen”, aldus Lamers. “We willen voortborduren op de groep die het dit seizoen zo prachtig deed en enkele gerichte versterkingen binnenhalen. Ja, gezond verstand en sportieve ambitie kunnen zeker hand in hand gaan.”

De trainer

Trainer Marc Maes, die de jongste vijf seizoenen ook al tweemaal de eindronde haalde met Grimbie, spreekt terecht van een boerenjaar. “Weet je dat bij de competitiestart geen enkele trainer ons als titelkandidaat bestempelde?”, reageert Maes. “Dat kwam ons goed uit, want zo lag de favorietenrol elders. Maar ik wist wel beter. In de voorbereiding wonnen we de bekerfinale van het gewest en pakten we ook de Schaal van Maasmechelen. Daarom had ik zelfs na die zwakke start geen twijfels.”

“Anderzijds moet je als trainer ook een beetje geluk hebben. Toen Jeffrey Schuermans uitviel, leek dat een ramp. Maar Stefan Dries pakte die draad in de defensie subliem op en de herstelde Schuermans zou later een belangrijke rol spelen in de aanval, naast topschutter Ospitalieri. Elk nadeel heb zijn voordeel zou de betreurde Cruijff zeggen.”

De vertrekker

Beste bewijs van de geweldige sfeer bij Grimbie 69 is ongetwijfeld het feit dat Emmanuel Ampofo de enige speler is, die de kersverse kampioen straks verlaat. “Ik vertrek naar Stokkem, onze laatste overgebleven titelconcurrent”, zegt de middenvelder. “Toen Marc Maes me overtuigde om de overstap van Bregel naar Grimbie te maken, had ik daar meteen een goed gevoel bij. De voorbije maanden hebben dat gevoel alleen bevestigd. Het was een geweldig seizoen. Ik mag er niet aan denken dat we toch nog naast de titel gegrepen zouden hebben.”

De topper tegen nummer twee Stokkem was enkel nog voor de eer. “Ik weet het, als Stokkem geen steek had laten vallen tegen Godsheide, was de beslissing om de titel in de match tegen mijn toekomstige club gevallen”, glimlacht Ampofo. “Dat zou zeker raar geweest zijn. Maar ik had de mensen hier al eerder beloofd dat ik tot de laatste seconde voor Grimbie zal gaan. Nu de titel binnen is, kan ik enkel hopen dat Stokkem de stap naar tweede toch nog via de eindronde kan zetten. Ze hebben er alvast een supporter bij.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.